Νέα - Ανακοινώσεις

20180507-employability-slider

Νέα - Ανακοινώσεις

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα την ένταξη μουσικών δραστηριοτήτων στην εκπαιδευτική πρακτική

Στο πλαίσιο του 8ου Employability Week

 

Στο πλαίσιο της 8ης Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Εκπαίδευσης του Κολλεγίου, την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016, βιωματικό σεμινάριο με θέμα την ένταξη μουσικών δραστηριοτήτων στην εκπαιδευτική πρακτική, με εισηγήτρια την κυρία Χριστιάνα Αδαμοπούλου, Εκπαιδευτικό Μουσικής και Μουσικοθεραπεύτρια ΜΑ.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η κατανόηση των τρόπων με τους οποίους η μουσική μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη εξω-μουσικών στόχων για τους μαθητές, όπως η ανάπτυξη και βελτίωση δεξιοτήτων συγκέντρωσης, προσοχής, επικοινωνίας και ομαδικότητας, τόσο στο πλαίσιο της γενικής όσο και της ειδικής αγωγής. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε ομαδικές μουσικές δραστηριότητες, που περιλάμβαναν τραγούδι, κίνηση και χρήση απλών μουσικών οργάνων.

Οι εκδηλώσεις του Employability Week έχουν ως στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και είναι ειδικά σχεδιασμένες για τους τομείς σπουδών του Κολλεγίου: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού και Φιλοξενίας, Πληροφορικής, Μηχανικών, Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης και Φυσικοθεραπείας.

Για μια ακόμη φορά, κορυφαίες εταιρίες και οργανισμοί στηρίζουν την εβδομάδα Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, όπως οι: Hotel Brain, Astir Palace, ISON Psychometrica, Excellentia, ΕΛΤΡΑΚ-CAT, Skywalker, Αιγινήτειο Νοσοκομείο κ.α.