Νέα - Ανακοινώσεις

20180507-employability-slider

Νέα - Ανακοινώσεις

Ομιλία με θέμα: «Συνεργασία προπονητή- φυσικοθεραπευτή για την προετοιμασία αθλητή»

Στο πλαίσιο του 8ου Employability Week

 

Στο πλαίσιο του 8ου Employability Week, η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας (School of Health Professions) του Mediterranean College διοργάνωσε ομιλία με θέμα «Συνεργασία προπονητή- φυσικοθεραπευτή για την προετοιμασία αθλητή». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Αιθ. physiolab του Mediterranean College και εισηγητής ήταν ο Κος Μύρκος Άρης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύθηκε το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα σε έναν προπονητή και ένα φυσικοθεραπευτή με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης ενός αθλητή αποφεύγοντας ή αντιμετωπίζοντας πιθανόν τραυματισμούς.

Ο κος Μύρκος στη ομιλία του, υπογράμμισε πόσο αναγκαίο είναι οι δυο επιστήμονες να έχουν θεωρητικό υπόβαθρο του αντικειμένου τους, αναφέροντας διάφορες δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν ώστε η συνεργασία τους να είναι αποτελεσματική και επιτυχημένη.
Μέσα από παραδείγματα και περιπτωσιολογικές μελέτες, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν σε πρακτικό επίπεδο τη διαδικασία προετοιμασίας ενός αθλητή και να λύσουν όλες τους τις απορίες όσον αφορά τις αρμοδιότητες ενός προπονητή και ενός φυσικοθεραπευτή σε ένα τέτοιο πλαίσιο συνεργασίας. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με την αναφορά στα προβλήματα μιας τέτοιας συνεργασίας και πως αυτά μπορούν να επιλυθούν.

Οι εκδηλώσεις του Employability Week έχουν ως στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και είναι ειδικά σχεδιασμένες για τους τομείς σπουδών του Κολλεγίου: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού και Φιλοξενίας, Πληροφορικής, Μηχανικών, Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης και Φυσικοθεραπείας.

Για μια ακόμη φορά, κορυφαίες εταιρίες και οργανισμοί στηρίζουν την εβδομάδα Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, όπως οι: Hotel Brain, Astir Palace, ISON Psychometrica, Excellentia, ΕΛΤΡΑΚ-CAT, Skywalker, Αιγινήτειο Νοσοκομείο κ.α.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο Σχέδιο Απασχολησιμότητας του Mediterranean College (MC-Employability Scheme).