Νέα - Ανακοινώσεις

20180507-employability-slider

Νέα - Ανακοινώσεις

Βιωματικό Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού

Στο πλαίσιο του Employability Week 2017-18

 

Bιωματικό σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού και Δραματοποίησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017, από τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College, στο πλαίσιο του Employability Week 2017-18 του Κολλεγίου.

Εισηγήτρια και εμψυχώτρια του σεμιναρίου ήταν η κα. Ανδρομάχη Παπαδοπούλου, θεατρολόγος και ηθοποιός, με εμπειρία στη θεατρική αγωγή, την καλλιτεχνική εκπαίδευση ενηλίκων και την κατασκευή και εμψύχωση μαριονέττας. Οι φοιτητές που συμμετείχαν στο σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία του θεατρικού παιχνιδιού ως εργαλείο έκφρασης, επικοινωνίας αλλά και εκπαίδευσης μέσα από βιωματικές ασκήσεις δραματοποίησης, οι οποίες μπορούν να έχουν εφαρμογή και σε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν παιδιά.

Οι επτά (7) Ακαδημαϊκές Σχολές του Mediterranean College παρουσιάζουν το MC-Employability Week 2017-18. Ένα κύκλο εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, πάνω στα πλέον επίκαιρα θέματα της αγοράς εργασίας που στόχο έχει να ενισχύσει την απασχολησιμότητα των φοιτητών και αποφοίτων του Κολλεγίου, βελτιώνοντας παράλληλα το βιογραφικό τους.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο Σχέδιο Απασχολησιμότητας του Mediterranean College (MC-Employability Scheme).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ξεκινά ο νέος κύκλος για το Σεμινάριο Δραματοποίησης & Θεατρικού Παιχνιδιού το οποίο προσφέρεται από το Mediterranean Professional Studies (το Κ.Δ.Β.Μ.2 του Mediterranean College).

Το σεμινάριο αποτελείται από έξι (6) θεματικές ενότητες, ξεκινά από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 & κάθε Σάββατο 10π.μ.-3μ.μ., με εισηγήτρια την κα. Ανδρομάχη Παπαδοπούλου, Θεατρολόγο & ηθοποιό και έχει στόχο την παροχή θεωρητικής κατάρτισης όσο και πρακτικών δεξιοτήτων στη λειτουργία του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Εκπαίδευση αλλά και σε εφαρμογές του ως εκπαιδευτικό εργαλείο στον κάθε επαγγελματικό χώρο, στην εθελοντική εργασία ή στην καθημερινή ζωή.