Αρχική

employability-slider ver3

Εκδηλώσεις απασχολησιμότητας με επίκαιρα θέματα της αγοράς εργασίας, που εμπλουτίζουν το βιογραφικό σου!

Θεσσαλονίκη:  04-08 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα (ημέρες και ώρες) των εκδηλώσεων του MC-Employability Week 2017-18 στη Θεσσαλονίκη.

Η εβδομάδα Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, έχει καταστεί πλέον ένας ισχυρός θεσμός που αποτελείται από ομιλίες εξειδικευμένων στελεχών, σεμινάρια και workshops με χρήσιμη θεματολογία, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εγκαταστάσεις μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων  και εμπορικών επιχειρήσεων. 

Το θεματικό περιεχόμενο του προγράμματος της Εβδομάδας Απασχολησιμότητας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης (MC–Employability Week 2017-18), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 4 μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

ΤΡΙΤΗ 5/12 ΩΡΑ 15:00-16:00

Αυτοπεποίθηση στην πρώτη συνέντευξη!    

Ομιλήτρια: Γιώτα Παπαστερίου – Ψυχολόγος & Συστημική Ψυχοθεραπέυτρια

Σύγχρονες έρευνες ορίζουν ότι το πιο σημαντικό κριτήριο των επιχειρήσεων για την επιλογή ανθρώπινου δυναμικού είναι τα προσωπικά χαρακτηριστικά των επαγγελματιών-η προσωπικότητα τους: η αυτοπεποίθηση, «αυτός ο γνωστός μας  άγνωστος», αυτή η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην βαθιά αγάπη του εαυτού και την υπεροψία, είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που μας «συστήνει» στους γύρω μας και που προκαθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία μας, ως ανθρώπους γενικότερα,  και ως επαγγελματίες, ειδικότερα.

ΤΡΙΤΗ 5/12 ΩΡΑ 16:00 – 18:00

Group time management

Ομιλήτρια: Γεωργία Κιζιρίδου- Σχολική Ψυχολόγος

Νιώθεις ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις σου; Δυσκολεύεσαι  να οργανώσεις τον χρόνο σου; Θα ήθελες να πετύχεις ισορροπία μεταξύ ακαδημαϊκής και προσωπικής ζωής;

Στο σεμινάριο αυτό οι σπουδαστές θα εκπαιδευθούν στη διαχείριση χρόνου προκειμένου να έχουν μια ομαλή πορεία στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/12 ΩΡΑ 16:00 – 17:00

Πως να σχεδιάσω ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό E-shop

Ομιλητές: Τσίντζηρας Γιάννης-Graphic and Web Designer & Βαρβάρης Γιώργος-Digital Marketer

Στο workshop θα δούμε πως σχεδιάζουμε ένα eshop βήμα-βήμα ώστε να είναι και λειτουργικό για το χρήστη αλλά και απόλυτα φιλικό. Επιπλέον, για να είναι αποτελεσματικό, θα δούμε κανάλια επικοινωνίας και πως αυξάνουμε τους επισκέπτες στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/12 ΩΡΑ 17:00 – 18:00

Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Φροντίδας (European Care Certificate - ECC) για την κοινωνική φροντίδα και την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία

Ομιλητές: ο Γεώργιος Φουρνιτζής-Trainee Rescue Team & Δρ Μαρία Μήτσιου-Ειδική Φυσική Αγωγή

Το ECC  εστιάζει στα δικαιώματα, την ενσωμάτωση, την επιλογή και την ανεξαρτησία των ανθρώπων με αναπηρίες και το κοινωνικό μοντέλο της παροχής φροντίδας. Επίσης, ακολουθεί τις αρχές της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες, η οποία έχει επικυρωθεί από την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ στο σύνολο της. Το BESCLO είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: Βασικά Ευρωπαϊκά Μαθησιακά Αποτελέσματα Κοινωνικής Φροντίδας (Basic European Social Care Learning Outcomes). Το BESCLO υποστηρίζει το νέο τρόπο σκέψης που απαιτείται και προβλέπεται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες.  

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/12 ΩΡΑ 18:00-19:00 

Πρώτες βοήθειες και αγωγή υγείας ως εργαλείο προώθησης της απασχολησιμότητας

Ομιλητές: Κωνσταντίνος Φεζούδης- Trainee Rescue Team & Δρ Μαρία Μήτσιου-Ειδική Φυσική Αγωγή

Η εκπαίδευση μέσα από μια σειρά πρακτικών επιδείξεων και διαλέξεων δίνει τα απαραίτητα εφόδια σε όσους επιθυμούν να είναι γνώστες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης περιστατικών στον προνοσοκομειακό χώρο, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις στις οποίες μπορεί εύκολα να βρεθούν καθημερινά. Η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών και αγωγής υγείας έχει σκοπό την παρουσίαση του φάσματος των επειγόντων περιστατικών που μπορεί να συμβούν σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη και την εκμάθηση βασικών διασωστικών ενεργειών για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή τους  καταστάσεων και αποτελούν εργαλείο προώθησης της απασχολησιμότητας γιατί είναι εφόδιο ζωής.

ΠΕΜΠΤΗ 7/12 ΩΡΑ 17:00 – 18:00

Η Ευρωπαϊκή Καμπάνια Mind the Mind ως προοπτική απασχολησιμότητας του Ψυχολόγου   

Ομιλήτρια: Βαΐτσα Γιαννούλη, Διδάκτωρ Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

The “Mind the Mind – to Combat the Stigma of Mental Disorders” campaign aims to educate the general public, about mental health and mental disorders, while decreasing negative beliefs and the stigma towards individuals affected by mental disorders.  The stigma of mental disorders is a widespread phenomenon in Europe, which causes a lot of harm to the well-being of individuals and society collectively.

H καμπάνια  “Mind the Mind – to Combat the Stigma of Mental Disorders” έχει σαν στόχο να ενημερώσει το κοινό για τη νοητική υγεία και τις διαταραχές της, περιορίζοντας παράλληλα τις αρνητικές πεποιθήσεις απέναντι στους ανθρώπους με νοητικές διαταραχές. Η προκατάληψη αυτή είναι ένα φαινόμενο ευρέως διαδεδομένο στην Ευρώπη, το οποίο επηρεάζει αρνητικά το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων και της κοινωνίας γενικότερα.

ΠΕΜΠΤΗ 7/12 ΩΡΑ 18:00-19:00

Greenwich Certificate Vocational English (INTERVENG) - Eνίσχυση  βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού                      

Ομιλητής: Ηρακλής Βελισσαρίδης - Express Publishing

Μια νέα εποχή στο χώρο των ξενόγλωσσων πιστοποιητικών σηματοδοτείται με το πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικών Ειδικότητας από το University of Greenwich. Αναγνωρισμένο από τον επιχειρηματικό κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο, το International Vocational English (INTERVENG) ενισχύει την επαγγελματική εξέλιξη και διασφαλίζει τη γνώση ορολογίας, τεχνικής φρασεολογίας και ύφους που απαιτείται από κάθε επάγγελμα. Θα δοθεί περιγραφή των αποτελούμενων μερών της εξέτασης καθώς και των λειτουργιών της γλώσσας στις οποίες εστιάζει η εξέταση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/12 ΩΡΑ 17:00-18:00

Booking.com - Η χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας προώθησης τουρισμού 

Ομιλητής: Σάββας Μυλωνάς, accound manager

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν το προφίλ εταιρείας και τις θέσεις εργασίας εντός της εταιρείας, τις νέες καινοτομίες στον τουριστικό κλάδο, το προφίλ τουριστών στην Ελλάδα και τις νέες τάσεις και το πως να διαχειρίζεστε τις κριτικές του ξενοδοχείου σας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/12 ΩΡΑ 16:00-17:00

Τεχνικές εύρεσης εργασίας μέσω LinkedIn

Ομιλήτρια: Φιλοθέη Ματσίγκου, Σύμβουλος Καριέρας & Προσωπικής Ανάπτυξης

Θα μάθεις γιατί είναι απαραίτητο να έχεις ένα ανταγωνιστικό προφίλ στο LinkedIn, πώς μπορείς να προσελκύσεις εργοδότες, πώς να χτίσεις online δίκτυο και γιατί είναι απαραίτητο εργαλείο εάν θέλεις να έχεις ένα επαγγελματικό Personal Brand. 

 

Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, συνεργάστηκαν και οι Ακαδημαϊκές Σχολές του Mediterranean College, προκειμένου να παρουσιάσουν έναν κύκλο εκδηλώσεων, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ πάνω στα πλέον επίκαιρα θέματα της αγοράς εργασίας, που στόχο έχει να ενισχύσει την απασχολησιμότητα  των φοιτητών και αποφοίτων του, βελτιώνοντας παράλληλα το βιογραφικό τους!  

Οι εκδηλώσεις του Employability Week είναι ειδικά σχεδιασμένες για τους τομείς σπουδών του Κολλεγίου: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού και Φιλοξενίας, Πληροφορικής, Μηχανικών, Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης & Επαγγελμάτων Υγείας.

Για τις υπόλοιπες δράσεις απασχολησιμότητας του Mediterranean College, μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.mc–employability.gr.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται είτε τηλεφωνικά στο 2310 287779 ή απευθείας στον 4ο όροφο, Εγνατία 2-4, Θεσσαλονίκη.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο Σχέδιο Απασχολησιμότητας του Mediterranean College (MC–Employability Scheme).

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Το Employability Fair powered by Mediterranean College πόλος έλξης για χιλιάδες ενδιαφερόμενους!

Περισσότερους από 1500 επισκέπτες υποδέχθηκε στην 6η χρονιά της διεξαγωγής του το Employability Fair powered by Mediterranean College, το οποίο έλαβε χώρα την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, με τη συμμετοχή 36 Ελληνικών, Πολυεθνικών Εταιριών και Οργανισμών από τους τομείς του εμπορίου, της συμβουλευτικής, του management, των τηλεπικοινωνιών, του τουρισμού, της τεχνολογίας, της πληροφορικής & των ασφαλειών:

Adecco, Affidea, Agrino, Aldemar Resorts, Algoos Study work & Travel, College Link, Cosmote-EValue, Excellentia, Famar, TGI-Fridays, GameSpace, Grecotel, IASIS, Ikos Resorts, Interamerican, Ison Psychometrica, Leroy-Merlin, Mediatel, Mellon Technologies, MetLife, Mitsis Hotels, Mykonos Panormos Villas, NN Hellas, Nuga Medical Co Ltd, Plaisio, Praktiker, Sani Resorts, Space Ηellas, TUI, Wyndham Grand Athens Hotel, Wurth Hellas, YES Hotels, Αγκαλιά, Εθνική Ασφαλιστική, OTE Όμιλος Εταιριών, Hotel Brain.

Υψηλό επίπεδο κατάρτισης, στοχευμένη αναζήτηση θέσεων εργασίας, ενδιαφερόμενοι που ήρθαν σε interview εργασίας παρουσιάζοντας ένα επαγγελματικό προφίλ στους υποψήφιους εργοδότες τους, βιογραφικά που ανέδειξαν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων.

Μια πρωτοβουλία που πρέπει να συνεχίσει στα χρόνια που έπονται και να αποτελέσει παράδειγμα για ανάλογες δράσεις απασχολησιμότητας από άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.

Αυτές ήταν σε γενικές γραμμές οι εντυπώσεις των εκπροσώπων-επαγγελματιών των εταιριών που συμμετείχαν στο Employability Fair τόσο για τους ενδιαφερόμενους που τις επισκέφθηκαν όσο και για τη διοργάνωση-θεσμός που από το 2013 καθιέρωσε το Mediterranean College.

Οι επισκέπτες του Fair είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με εταιρίες της επιλογής τους, να αξιοποιήσουν τις δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας που παρείχε η εταιρία Manpowergroup στο ειδικά διαμορφωμένο CV CENTER αλλά και να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια και ομιλίες, με επίκαιρη θεματολογία από τους κλάδους του Τουρισμού, της Ψυχολογίας, του Management και της Τεχνολογίας.

 

 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας Employability Fair

 

Χορηγοί Έντυπης Επικοινωνίας

 

ETHNOS LOGO-1
NAFT-LOGO2
STENTORAS-final
 

 

Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας

 

NAFTSITE-LOGO3
Newsbomb
Queen
semifind logo new
JobFind-Career-Portal
eduadvisor logo
Gossip
PSYCHOLOGY-NOW-2
Motherblog
Onmed
Skywalker logo