Αρχική

employability site SLIDER FINAL

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες το Πάνελ Ομιλητών με θέμα: «Οι αναπτυξιακοί διάλογοι του Coaching και τα οφέλη της εφαρμογής του» που διοργάνωσαν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, οι Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων & Ψυχολογίας του Mediterranean College.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Άγγελος Δερλώπας, Πρόεδρος της International Coach Federation – Greece και Διαπιστευμένος Coach ICF PCC, ο οποίος εισήγαγε τους παρευρισκόμενους στην έννοια του coaching και των διαφορετικών εφαρμογών του στην ψυχολογία και στο management.

Στο πρώτο μέρος των ομιλιών η κα. Αννίτα Ζάχου, Life & Wellness Coach, Trainer & πιστοποιημένη Coach του Heart Math Institute και η κα. Στέλλα Γαμβρέλλη, Δικηγόρος (LL.M. Eur., Μ.Δ.Ε.), Personal, Executive & Team coach (A.C.C., I.C.F.) συνέδεσαν το Coaching με την Ψυχολογία, δίνοντας έμφαση σε εφαρμογές του στην προσωπική ευεξία (personal wellness).

Η  κα. Γαμβρέλλη επεξήγησε κοινές παρανοήσεις για το Coaching, διευκρινίζοντας τις εφαρμογές και τα οφέλη του στον άνθρωπο. Ανάφερε ποιες είναι οι κοινές του βάσεις με την ψυχολογία, αλλά και ποιά τα όρια και ποιες οι διαφορές του από ψυχοθεραπευτικές και άλλες προσεγγίσεις.

Η κα. Ζάχου αναφέρθηκε στους όρους Ευεξία,  Wellness  Coaching, Ψυχική Υγεία αλλά και ποια είναι η σχέση μεταξύ τους. Τόνισε τη δύναμη των συναισθημάτων  και υπογράμμισε πώς τα συναισθήματα επηρεάζουν την ψυχική και σωματική μας υγεία. Περιέγραψε τα οφέλη του Wellness Coaching στη διαχείριση του στρες, στην αυτορρύθμιση, καθώς και στην αύξηση της ανθεκτικότητας και της ευεξίας, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η κα. Φωτεινή Πορίχη, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Life & Executive Coach (ACSTH/ICF).

και η κα. Τόνια Τσιρογιάννη, Personal - Business Coach και Σύμβουλος Διαχείρισης Σταδιοδρομίας, ήταν οι ομιλήτριες της δεύτερης ενότητας, η οποία εστίασε θεματικά στη σύνδεση του Coaching με το Business.

Η κα. Πορίχη,  μίλησε για το τι είναι το Coaching βάσει ICF (International Coach Federation), τις διαφορές μεταξύ EQ  & IQ, αλλά και για τους 4 πυλώνες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Αναφέρθηκε επίσης, στο Coaching Ηγεσίας ορίζοντας τον ηγέτη στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, στη σχέση της ηγεσίας με τη συναισθηματική νοημοσύνη και πώς το Coaching μπορεί να είναι το μόνο αντικειμενικό εργαλείο ανατροφοδότησης προς ένα υψηλόβαθμο στέλεχος. 

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, η  κα. Τσιρογιάννη επικεντρώθηκε στη σημασία των σπουδών για ένα ενδιαφερόμενο, το σχέδιο δράσης κατά τη διάρκεια των σπουδών για να επιτευχθούν οι ατομικοί στόχοι, στην ανάγκη για δημιουργία ενός προσωπικού Business Plan και στη διαφορά μεταξύ ενός Career Coach και ενός Συμβούλου Καριέρας.

 

 

Μεγάλες Ελληνικές & Πολυεθνικές εταιρείες και Οργανισμοί δίνουν ραντεβού την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 μεταξύ 10:30 - 20:00 στο 6ο Employability Fair powered by Mediterranean College στο Divani Caravel Hotel (Λ. Βασ. Αλεξάνδρου 2), με στόχο να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις πρόσληψης ή συλλογή βιογραφικών υποψηφίων για κάλυψη μελλοντικών θέσεων, καθώς επίσης και να αναζητήσουν φοιτητές για πρακτική άσκηση.

Στο πλαίσιο της φετινής Έκθεσης Καριέρας θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα σεμινάρια και ομιλίες, με επίκαιρη θεματολογία από τους κλάδους του Τουρισμού, της Ψυχολογίας, του Management & του Computing, ενώ το ειδικά διαμορφωμένο CV Center θα βοηθάει τους υποψήφιους να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό βιογραφικό.

Επιπλέον, οι επισκέπτες του 6ου Employability Fair powered by Mediterranean College, συμμετέχουν αυτόματα στην κλήρωση του Κολλεγίου για 1 υποτροφία σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της επιλογής τους*.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Η είσοδος στον εκθεσιακό χώρο και σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό και προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής.
  • Για τους υποψήφιους που έχουν ήδη υποβάλει τη σχετική φόρμα, η συμμετοχή ισχύει και για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Employability Fair (Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019).

 

 

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας Employability Fair

 

Χορηγοί Έντυπης Επικοινωνίας

 

ETHNOS LOGO-1
NAFT-LOGO2
STENTORAS-final
 

 

Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας

 

NAFTSITE-LOGO3
Newsbomb
Queen
semifind logo new
JobFind-Career-Portal
eduadvisor logo
Gossip
PSYCHOLOGY-NOW-2
Motherblog
Onmed
Skywalker logo