Αρχική

employability-slider ver3

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες το Πάνελ Ομιλητών με θέμα: «Οι αναπτυξιακοί διάλογοι του Coaching και τα οφέλη της εφαρμογής του» που διοργάνωσαν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, οι Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων & Ψυχολογίας του Mediterranean College.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Άγγελος Δερλώπας, Πρόεδρος της International Coach Federation – Greece και Διαπιστευμένος Coach ICF PCC, ο οποίος εισήγαγε τους παρευρισκόμενους στην έννοια του coaching και των διαφορετικών εφαρμογών του στην ψυχολογία και στο management.

Στο πρώτο μέρος των ομιλιών η κα. Αννίτα Ζάχου, Life & Wellness Coach, Trainer & πιστοποιημένη Coach του Heart Math Institute και η κα. Στέλλα Γαμβρέλλη, Δικηγόρος (LL.M. Eur., Μ.Δ.Ε.), Personal, Executive & Team coach (A.C.C., I.C.F.) συνέδεσαν το Coaching με την Ψυχολογία, δίνοντας έμφαση σε εφαρμογές του στην προσωπική ευεξία (personal wellness).

Η  κα. Γαμβρέλλη επεξήγησε κοινές παρανοήσεις για το Coaching, διευκρινίζοντας τις εφαρμογές και τα οφέλη του στον άνθρωπο. Ανάφερε ποιες είναι οι κοινές του βάσεις με την ψυχολογία, αλλά και ποιά τα όρια και ποιες οι διαφορές του από ψυχοθεραπευτικές και άλλες προσεγγίσεις.

Η κα. Ζάχου αναφέρθηκε στους όρους Ευεξία,  Wellness  Coaching, Ψυχική Υγεία αλλά και ποια είναι η σχέση μεταξύ τους. Τόνισε τη δύναμη των συναισθημάτων  και υπογράμμισε πώς τα συναισθήματα επηρεάζουν την ψυχική και σωματική μας υγεία. Περιέγραψε τα οφέλη του Wellness Coaching στη διαχείριση του στρες, στην αυτορρύθμιση, καθώς και στην αύξηση της ανθεκτικότητας και της ευεξίας, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η κα. Φωτεινή Πορίχη, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Life & Executive Coach (ACSTH/ICF).

και η κα. Τόνια Τσιρογιάννη, Personal - Business Coach και Σύμβουλος Διαχείρισης Σταδιοδρομίας, ήταν οι ομιλήτριες της δεύτερης ενότητας, η οποία εστίασε θεματικά στη σύνδεση του Coaching με το Business.

Η κα. Πορίχη,  μίλησε για το τι είναι το Coaching βάσει ICF (International Coach Federation), τις διαφορές μεταξύ EQ  & IQ, αλλά και για τους 4 πυλώνες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Αναφέρθηκε επίσης, στο Coaching Ηγεσίας ορίζοντας τον ηγέτη στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, στη σχέση της ηγεσίας με τη συναισθηματική νοημοσύνη και πώς το Coaching μπορεί να είναι το μόνο αντικειμενικό εργαλείο ανατροφοδότησης προς ένα υψηλόβαθμο στέλεχος. 

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, η  κα. Τσιρογιάννη επικεντρώθηκε στη σημασία των σπουδών για ένα ενδιαφερόμενο, το σχέδιο δράσης κατά τη διάρκεια των σπουδών για να επιτευχθούν οι ατομικοί στόχοι, στην ανάγκη για δημιουργία ενός προσωπικού Business Plan και στη διαφορά μεταξύ ενός Career Coach και ενός Συμβούλου Καριέρας.

 

Το Employability Fair powered by Mediterranean College πόλος έλξης για χιλιάδες ενδιαφερόμενους!

Περισσότερους από 1500 επισκέπτες υποδέχθηκε στην 6η χρονιά της διεξαγωγής του το Employability Fair powered by Mediterranean College, το οποίο έλαβε χώρα την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, με τη συμμετοχή 36 Ελληνικών, Πολυεθνικών Εταιριών και Οργανισμών από τους τομείς του εμπορίου, της συμβουλευτικής, του management, των τηλεπικοινωνιών, του τουρισμού, της τεχνολογίας, της πληροφορικής & των ασφαλειών:

Adecco, Affidea, Agrino, Aldemar Resorts, Algoos Study work & Travel, College Link, Cosmote-EValue, Excellentia, Famar, TGI-Fridays, GameSpace, Grecotel, IASIS, Ikos Resorts, Interamerican, Ison Psychometrica, Leroy-Merlin, Mediatel, Mellon Technologies, MetLife, Mitsis Hotels, Mykonos Panormos Villas, NN Hellas, Nuga Medical Co Ltd, Plaisio, Praktiker, Sani Resorts, Space Ηellas, TUI, Wyndham Grand Athens Hotel, Wurth Hellas, YES Hotels, Αγκαλιά, Εθνική Ασφαλιστική, OTE Όμιλος Εταιριών, Hotel Brain.

Υψηλό επίπεδο κατάρτισης, στοχευμένη αναζήτηση θέσεων εργασίας, ενδιαφερόμενοι που ήρθαν σε interview εργασίας παρουσιάζοντας ένα επαγγελματικό προφίλ στους υποψήφιους εργοδότες τους, βιογραφικά που ανέδειξαν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων.

Μια πρωτοβουλία που πρέπει να συνεχίσει στα χρόνια που έπονται και να αποτελέσει παράδειγμα για ανάλογες δράσεις απασχολησιμότητας από άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.

Αυτές ήταν σε γενικές γραμμές οι εντυπώσεις των εκπροσώπων-επαγγελματιών των εταιριών που συμμετείχαν στο Employability Fair τόσο για τους ενδιαφερόμενους που τις επισκέφθηκαν όσο και για τη διοργάνωση-θεσμός που από το 2013 καθιέρωσε το Mediterranean College.

Οι επισκέπτες του Fair είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με εταιρίες της επιλογής τους, να αξιοποιήσουν τις δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας που παρείχε η εταιρία Manpowergroup στο ειδικά διαμορφωμένο CV CENTER αλλά και να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια και ομιλίες, με επίκαιρη θεματολογία από τους κλάδους του Τουρισμού, της Ψυχολογίας, του Management και της Τεχνολογίας.

 

 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας Employability Fair

 

Χορηγοί Έντυπης Επικοινωνίας

 

ETHNOS LOGO-1
NAFT-LOGO2
STENTORAS-final
 

 

Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας

 

NAFTSITE-LOGO3
Newsbomb
Queen
semifind logo new
JobFind-Career-Portal
eduadvisor logo
Gossip
PSYCHOLOGY-NOW-2
Motherblog
Onmed
Skywalker logo