Εκπαιδευτική Επίσκεψη των φοιτητών της Σχολής Τουρισμού και Φιλοξενίας στο Costa Navarino & συμμετοχή τους στο 9ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Το πολυτελές Costa Navarino στην Πύλο επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2019 οι φοιτητές της Σχολής Τουρισμού και Φιλοξενίας του Mediterranean College, στο πλαίσιο του Employability Week 2019. Συντονίστρια της επίσκεψης ήταν η κυρία Διονυσία Παναγοπούλου, Επικεφαλής της Σχολής Τουρισμού και Φιλοξενίας του Κολλεγίου.

Του φοιτητές υποδέχθηκε η κα. Καλλιόπη Καβαλάρη - HR Training Manager του Ξενοδοχείου και μαζί επισκέφθηκαν τα επιμέρους τμήματα του ξενοδοχείου (F&B, Banquet, Reservations & Front Office, εξωτερικοί χώροι). Oι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την γιορτή μεσσηνιακής γαστρονομίας με την ευγενική συνεργασία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και την υποστήριξη της ομάδας των επαγγελματιών του διατροφικού τομέα «Μπριγάδα».

Οι φοιτητές είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις 11-12 Νοεμβρίου 2019 το 9ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, ένα επιμορφωτικό σεμινάριο με εισηγήσεις από καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, σε θέματα που αφορούν τον Τουρισμό, τον Επισιτισμό, τη Γαστρονομία και την Ευεξία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον κο. Γρηγόριο Τάσιο, Πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, την κα Έλενα Γκίκα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Costa Navarino, τον Δόκτορα Σωτήρη Βαρελά, Λέκτορα Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, και πλήθος άλλων διακεκριμένων ομιλητών.

Guest lectures & Ομιλίες εξειδικευμένων στελεχών, Workshops & Fora με επίκαιρη θεματολογία της αγοράς εργασίας, καθώς και Εκπαιδευτικές Επισκέψεις σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, σωματείων & θεραπευτικών συλλόγων, είναι κάποιες από τις δράσεις της Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) που πραγματοποιεί το Mediterranean College σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας και η βελτίωση του βιογραφικού των φοιτητών και αποφοίτων του Κολλεγίου.

Η Εβδομάδα Απασχολησιμότητας εντάσσεται στο πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο Σχέδιο Απασχολησιμότητας του Mediterranean College (MC-Employability Scheme).