Προοπτικές καριέρας στο χώρο της Ναυτιλίας & του Digital Marketing

Δύο σημαντικές ομιλίες παρακολούθησαν οι φοιτητές των προγραμμάτων BA (Hons) Business Management & BA (Hons) Business Management (Shipping), τα οποία προσφέρονται από τις Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων & Ναυτιλιακών Σπουδών αντίστοιχα, του Mediterranean College, στο πλαίσιο του Employability Week 2019.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της ενότητας «Ναυτιλιακή Οικονομική και Γεωγραφία», πραγματοποιήθηκε Guest Lecture από απόφοιτους του Κολλεγίου και συγκεκριμένα τους: Cpt Φώτη Ζαμπουλάκη (HSQE Manager) & Cpt Σταμάτη Καραμούζη (Επιθεωρητή Πλοίων). Βασικά θέματα των ομιλιών αποτέλεσαν οι ευκαιρίες καριέρας στην ναυτιλία, η δομή των ελληνικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων, καθώς και οι ιδιαιτερότητες πλοίων & φορτίων, με έμφαση στα υγρά φορτία.

Guest Lecture από την κα. Σοφία Ραβάνη, Digital Marketing Strategist, Speakdigital πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, για τους δευτεροετείς φοιτητές του BA (Hons) Business Management. Στη διάρκεια της παρουσίασής της η κα. Ραβανή έδωσε έμφαση στις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία Speakdigital και πώς, η στρατηγική που ακολουθεί, τη διαφοροποιεί στον κλάδο του Digital Marketing.  Επίσης, παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία για την ψηφιακή ανάπτυξη, τα social media, το διαδίκτυο, τον τρόπο πρόσβασης, την επισκεψιμότητα των ιστοτόπων και γενικά για την ψηφιακή εκπαίδευση.

Guest lectures & Ομιλίες εξειδικευμένων στελεχών, Workshops & Fora με επίκαιρη θεματολογία της αγοράς εργασίας, καθώς και Εκπαιδευτικές Επισκέψεις  σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, σωματείων & θεραπευτικών συλλόγων, είναι κάποιες από τις δράσεις της Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) που πραγματοποιεί το Mediterranean College σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας και η βελτίωση του βιογραφικού των φοιτητών και αποφοίτων του Κολλεγίου.

Η Εβδομάδα Απασχολησιμότητας εντάσσεται στο πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο Σχέδιο Απασχολησιμότητας του Mediterranean College (MC-Employability Scheme).