Οι φοιτητές Προσχολικής Αγωγής του Mediterranean College στην «Παραμυθοχώρα»

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Θέατρο «Παραμυθοχώρα» πραγματοποίησαν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 οι φοιτητές του προγράμματος Προσχολικής Αγωγής της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College, στο πλαίσιο του Employability Week 2019.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο», βασισμένη στο παραμύθι της Μαρίας Παπαγιάννη, με μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Ο Διευθυντής σκηνής, το Τρίτο Κουδούνι, το Φως, ο Σκηνοθέτης, τα Σκηνικά, τα Κοστούμια, έγιναν οδηγοί του μικρού Ρωμαίου, που ανακάλυψε για πρώτη φορά τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Χειροποίητες κούκλες φτιαγμένες από χαρτοπολτό και ύφασμα, κούκλες μαρότ, άμεσης κίνησης, ανθρωπίνων διαστάσεων, μάπετ ζωντάνεψαν μια τρυφερή ιστορία, μέσα από την οποία ο πρωταγωνιστής και κατ’ επέκταση το κοινό γνώρισαν τη μαγεία του θεάτρου και τη χαρά της συνεργασίας και της φιλίας.

Μετά το τέλος της παράστασης οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους βασικούς συντελεστές της παράστασης, την κ. Μαρία Παπαγεωργίου και την κ. Σπυριδούλα Παπαγεωργίου, οι οποίες έχουν αναλάβει τη διασκευή του παραμυθιού, τη σκηνοθεσία, τον σχεδιασμό κούκλας, τα κουστούμια και τα σκηνικά. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη μεταφορά ενός παραμυθιού στο θεατρικό σανίδι καθώς και την αξία της κούκλας ως ψυχο-παιδαγωγικό εργαλείο.

Guest lectures & Ομιλίες εξειδικευμένων στελεχών, Workshops & Fora με επίκαιρη θεματολογία της αγοράς εργασίας, καθώς και Εκπαιδευτικές Επισκέψεις σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, σωματείων & θεραπευτικών συλλόγων, είναι κάποιες από τις δράσεις της Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) που πραγματοποιεί το Mediterranean College σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας και η βελτίωση του βιογραφικού των φοιτητών και αποφοίτων του Κολλεγίου.

Η Εβδομάδα Απασχολησιμότητας εντάσσεται στο πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο Σχέδιο Απασχολησιμότητας του Mediterranean College (MC-Employability Scheme).